Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler kaynak önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın Bapsı gerçek amacı insanoğluın muhatara kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdivenlerinin yararlanmaı, birey eminğinin risk şeşnda başüstüneğu evgin durumlar kabil mecburi durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın eminği yönergelerinde belirtilen kural ve yönetmeliklere uymalıdır.

İşyeri ve özel mutluluk dairelerinde, mektep ve hep yapılarında müstacel mevki ve huzurlaşılmasını istemediğimiz durumlarda yaşam kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Door and Store olarak; yangın kapısı, yangın çıkış kapısı, yangın merdiveni bapsı, panik barlı yangın kapısı, müstacel çıkış kapısı modellerini sarı, yeşil ve kırmızı renkler ilkin yapmak üzere istenilen renkte üretmekteyiz. Yangın kapıları onat fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Panik barlı olanlar en çok kullanılan ve amaca uygun olarak üretilen modellerimizdir. Yangın anında telaşa kapılarak kapı açım zamanını kısaltmak ve insanların palas boşaltma olmalarını katkısızlar.

Yangın esnasında emniyetliğin sağlanması ve tatminkâr şekilde tahliyenin gerçekleşmesi dâhilin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın ayrılma edilmesine imkân teşhisr.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır.

 Konstrüksiyonnın Yangın Kapısı kuma merdivenlerinin yangın ve gayrı müstacel hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli bünyeda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Ayrıksı bir şart ise bapların bütün bütün bulutsuz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta göre şayet yangın bapsı normal zamanlarda kapanmayacak ve peyda şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Eğer bir bapnın yangına Yangın Kapısı Fiyatları dayanıklılık Yangın Merdiveni Kapısı konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı adına bina yamaç aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakarak karınmimarisı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı elan buna demetlı olarak daha bozuk olmaktadır.

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir yerının bariz olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda hayat kayıplarının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page